Spamskydd i Exchange Server 2010

Spamskyddet i Exchange Server 2010 handlar i regel om att köpa dyra 3-parts produkter om man får tro all reklam och annan ”info”. Men de som inte har en stor organisation med tusentals användare och tänker på plånboken har också mycket bra alternativ.

Som första åtgärd kan man aktivera de verktyg som faktiskt ingår i Exchange installationen utan extra kostnad. En mycket bra video finns på den här adressen.

När man väl aktiverat Exchanges antispamverktyg kan det vara bra att se över listan över anti-spam agenter (”IP Block List Providers” i Transport Hub). På den här adressen hittar du bra instruktioner för detta.

För utgående mail kan det vara bra att installera DKIM (digital signatur i e-posten) i Exchange servern. På den här adressen kan du ladda ned en gratisversion som fungerar lika bra som de dyra kommersiella alternativen.

Och så ska du, självfallet, läsa min artikel ”Fastnar din e-post i spamfiltren?” om du inte raden gjort detta.

Märkta med: ,
Publicerat i E-post
Erik Schütten

Hej! Jag heter Erik Schütten och är bosatt på Åland, bekvämt mittemellan Sverige och Finland.

Jag har jobbat med IT i drygt 30 år och är bla delägare i ett internationellt mjukvaruföretag där jag ansvarar för den tekniska driften och -utvecklingen (Vice President of Technology).

Behöver du kvalificerad hjälp med din IT verksamhet? Fråga Erik! Du når mig via erik@scab.ax. Mer info om mina tjäntser hittar du på www.scab.ax.

Linkedin Twitter Facebook Google+ RSS

Ange din e-postadress för att följa denna blogg och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

QR-code
About Erik Schütten
Senior IT expert with 30 years of experience in designing, implementing and managing IT systems and staff. Follow Erik Schütten on Google+, Twitter and Facebook