Installera MySQL Cluster

MySQL Cluster är ett mycket intressant alternativ när datamängderna ökar, liksom kraven på prestanda och tillförlitlighet. Trots detta tvekar många inför det här alternativet på grund av en komplicerad installationsprocedur som faktiskt kräver en mycket hög grad av specialistkunskap. Men det finns en lösning.

Själva installationen av MySQL programvaran är en trivial sak som vem som helst med litet servervana klarar galant. Svårigheterna börjar när man ska skapa alla konfigurationer för att få igång det hela.

Räddningen finns att få hos företaget Severalnines Ab, ett svenskt företag som specialiserat sig på MySQL och sannolikt är ett av de mest kunniga på området idag.

Gratis är ju alltid gott och Severalnines har haft vänligheten att skapa en webbaserad guide som skapar inte bara konfigurationsfilerna, utan helt kompletta installationspaket där deras eget managementprogram Cmon ingår.

Fyll i server- och annan data, installationspaketet kommer på e-posten, ladda upp och installera med några knapptryckningar. När dammet lagt sig finns en färdig klusterinstallation på plats, inklusive en mycket bra webbaserad kontrollpanel där det mesta fungerar utan licensnyckel.

Tips! Severalnines erbjuder, gratis, en specialkonfigurerad version av HAProxy för att sköta lastbalansering och failover.

Jag har själv arbetat en hel del med Severalnines lösningar och rekommenderar dem och deras prdukter på alla tänkbara vis.

Märkta med: , , ,
Publicerat i Databaser, Lastbalansering
Erik Schütten

Hej! Jag heter Erik Schütten och är bosatt på Åland, bekvämt mittemellan Sverige och Finland.

Jag har jobbat med IT i drygt 30 år och är bla delägare i ett internationellt mjukvaruföretag där jag ansvarar för den tekniska driften och -utvecklingen (Vice President of Technology).

Behöver du kvalificerad hjälp med din IT verksamhet? Fråga Erik! Du når mig via erik@scab.ax. Mer info om mina tjäntser hittar du på www.scab.ax.

Linkedin Twitter Facebook Google+ RSS

Ange din e-postadress för att följa denna blogg och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

QR-code
About Erik Schütten
Senior IT expert with 30 years of experience in designing, implementing and managing IT systems and staff. Follow Erik Schütten on Google+, Twitter and Facebook